Activitati de dispecer energetic local SCADA

Dispecerul Local pe Centrala DLC PET COMMUNICATIONS asigura operarea statiilor de transformare 110 kV/MT prin care este evacuata energia produsa de parcul eolian de 123MW apartinind EWIND din zona Pantelimon, jud. Constanta, parcul eolian de 76MW apartinind EP WIND PROJECT (ROM) SIX din zona Chirnogeni, jud. Constanta, a CEE Caierac (Bestepe2) - 6,15MW, jud. Tulcea, CEE Apollo - 6MW, jud. Galati, CEE Cuza Vodă - 6MW, jud. Braila, CEE Însurăţei - 10 MW, jud. Braila, CEE Pechea - 6MW, jud. Galati, CEE Schela - 8 MW, jud. Galati şi CEE Vârlezi - 6 MW, jud. Galati

Prin sistemul SCADA se vizualizeaza si se pot face manevre de la distanta cu echipamentele existente in statiile de transformare CEED Chirnogeni, 76 MW. Dispecerul Local PET este autorizat de catre Dispecerul Energetic National si poate indeplini consemnele transmise de acesta pentru parcurile eoliene aflate in operare.

De asemenea prin personal de inalta calificare, auditat si autorizat de catre DEN se asigura operarea si in baza unor contracte, mentenanta respectivelor statii cat si a instalatiilor de 20 kV dintre statii si generatoarele de energie regenerabila.

Dispecerul energetic local SCADA poate asigura oricand monitorizarea de la distanta si a parcurilor eoliene sau fotovoltaice cu putere intre 5-10 MW, care in conformitate cu Ordinul ANRE nr.29 respectiv 30 / mai 2013 au obigatia de a fi dispecerizabile.

Prin sistemul de comunicatie, dispecerul Local PET asigura, 24/24 h transmiterea datelor privind productia de energie electrica precum si efectuarea de manevre (oprirea, pornirea de la distanta a eolienelor, precum si a manevrelor dispuse de catre dispecerii zonali si DEN Bucuresti.